Stad Caïro 

Vanochtend begonnen met Mohamed Ali moskee daar was het erg druk veel school kinderen die alsmaar met je op de foto willen. Ze zien weinig toeristen en zien ons als een soort alien hihihi. Daarna zijn we naar Rifaie moskee mausoleum van de laatste Sjah van Iran. Daarna naar sultan Hassan moskee , waar 4 scholen in gezeten hebben. Was een eenwording van verschillende vormen van het moslim geloof. Iedereen kwam samen voor het gebed. De Kevin Church waar Jezus, Maria en Jozef geweest zijn. Een schuilplek voor ze. De Joodse kerk mocht officieel geen foto genomen worden maar ja je weet hoe dat gaat!  Als laatste de hangende kerk .Deze is bovenop een Romeinse nederzetting gebouwd. Dit is ook nog door glazen ruiten in de vloer te zien. Na wat gegeten te hebben gingen we naar de oud Islamitische wijk in Caïro daar heeft iedere ambacht zijn eigen straat. Was heel bijzonder om daar te lopen tussen de gewone mensen en iets minder toeristisch dan de rest van Caïro . We hebben ook nog een bezoek aan Achmed de vriend van Tarek gebracht. Een edelsmid . Maakt zeer mooie sieraden .

Nu lekker slapen en morgen naar het museum van Caïro . Kijk ook op de site van Sandra voor verhaal en foto’s  www.mensendierspiegel.nl

Tot morgen Much Love Elayna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s