March 25 Abu Simbil

Om 6 uur vertrokken 4 uur rijden . Heel anders maar immens . 2 tempels waar geen foto’s genomen mogen worden maar Tarek heeft voor elkaar gekregen dat de wachters gingen ontbijten en hij de wacht hield. Dus veel foto’s kunnen nemen. Ook bij de tweede tempel waren de wachters eten tot de toeristen kwamen. Deze tempels zijn met berg naar een hoger punt verplaatst door de Egyptenaren om de tempels te bewaren anders waren ze nu onder water verdwenen. Zo mooi en knap hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. Daarna naar het Nubisch museum hieruit blijkt wel dat dit de voorgangers van de Egyptenaren zijn. 4 uur terug rijden naar Aswan en weer met de boot terug naar onze slaap boot.   

Today left at 6 AM up to Abu Simbil. It took 4 hours to get there . It is Hugh . The gardians went out for breakfast and Tarek told them to watch the temples so we could take pictures. This temples are placed on a higher spot . When it was still on the original place then it was under the water. So great to see That the Temple incuding the Mountain is placed on a higher spot to keep it save. After That we went to the Nubian museum and it was clean for us That This people were there before the Evyptian people. A long drive back to Aswan. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s